Onsdag

Idag har vi varit ute för julklappshandling. Men de är inte så lätt som man tror. Ja orkar verkligen inte gå :( Har så ont i höfterna och i ryggen så snart storknar jag. Men klappar inhandlades iaf så nu är nästan alla inhandlade. v37 nu också. Tiden springer iväg.

Imorgon är det dags för föräldrarutbildning. Från 8-15 Så det är en hel dag (såklart paus för fika och mat) Ska bli intressant.





Nattinatt ♥


Trött tisdag med lussebak och mysiga barn

Var sådär frusen och trött idag, låg under täcket och kunde inte ta mig upp. Men tillslut så. Gick då hem till syster för att baka lussebullar med henne och barnen. Jättegoda vart dom :)



1.Leo ville hellre äta degen än att baka den.

2. Min systerdotter Meja, storasyster och Leo :)

Nu ska vi kika på  film. "hur många lingon finns de i världen" Någon som sett den? :D


Tisdag

Godmorgon!
 Skulle egentligen ha lämnat ett urinprov uppe hos BM idag. men självklart kom det ingenting i röret.. Får göra ett nytt försök imorgon. Man ser ju ingenting då magen är i vägen. Menmen.
Nu ligger jag nerbäddad i sängen. jag fryser så otroligt mycket. Vet inte vad ja ska göra. Skakar, usch :( Ska ligga här och försöka bli lite varm innan ja ska bege mig hem till syster. Hoppas ja inte blir sjuk nu bara!!



Vi hörs senare. Kram


Tul

Var hos läkaren på MVC idag. Han förlängde min sjukskrivning samt skickade en remiss till KS för ett tillväxtultraljud. Så förhoppningsvis dimper det ner ett datum redan imorgon i brevlådan. Ska bli skönt att veta ungefär vad han väger, kanske min oro försvinner.. Eller så står den kvar, om han visar sig vara en klump. Som sin mor.

Snart får vi se dig igen vårat hjärta ♥


Söndag

Då var bullarna klara. Nu inväntar vi svärföräldrarna för att bjuda dom på lussefika. Efteråt ska vi gå på julmarknad. Mysigt
Trevlig 1a advent ♥



Någon mer som saknar snön?


Jul i vårt hus

1:a advent! Jag och hjärtat bakar lussebullar som ska avnjutas senare ♥


Ta hand om varandra!

 ♥









Jag älskar er. Mina fina!


Extrem längtan


Nu börjar längtan efter lillen bli jobbig. Jag gråter ofta när jag tänker på honom, att han snart ligger på mitt bröst och kikar på mig med hans små ögon. När ja för första gången kommer att se han ligga på Dannis bröst. De två finaste killarna i mitt liv.  Mamma & pappas lilla hjärta. Skynda dig ut innan jag blir alldeles tokig. ♥


V.36

Var hos BM idag. Det gick bra och lillkillen ligger väldigt långt ner och är totalt fixerad, skönt! :)

Sen kom sussi och issa hit och vi bakade lussebullar. Guuuud så gott de var. Nu ska vi fika lite ja å hjärtat innan sängen. Lär ju inte kunna somna som vanligt men man börjar vänja sig.

vi påväg till BM idag.




Längtan efter dig gör mig tokig. Älskade älsklings bebis! Nu får du komma när du vill!


Blä!

Jag hatar kvällarna och nätterna. Att man aldrig kan sova, jag blir tokig. Ont överallt. och springa på toaletten flera gånger i timman är inte kul längre.  Är trött på de här nu :(


New

Nya kläder inköpta idag. (inte ofta man lägger in en mjukisoutfit som de snyggaste man bär) men jag kände mig konstigt nog fin i dessa kläder. Kan vara för att man e höggravid och riktigt rund och go! :)

Linne: Cubus
Mjukisar: Cubus
Tjocktröja: H&M
Mössa: Stickad av svärmor

Dock kan ja inte stänga tröjan, men efter förlossningen så ska den igen. Pronto!



Detta inlägget var mest riktat till er andra gravida, då ni andra inte alls bryr er om vart mjukiskläderna kommer ifrån! :D


No words

Vet inte om det bara är ja som tycker denna bild e sjuukt sexig? Min sambo är nog mäkta stolt när han ser den iaf.



Älskar mina snygga vattenfyllda tjockis ben ♥


Tisdag

Dagen spenderades först en stund hemma hos mig med Mickis. Sedan i Kista med Evelina. Inhandlade en present till Lollos lilla bebis Victor som idag är 4 dagar :) Sen blev det lite linnen och ett par mjukisar till mig själv. Tänkte slänga in senaste bilderna på magen. Var iof 1 vecka sen dom togs men jag är alltis lite sen med bilderna här :)

Detta var V 34+0 (Alltså v 35)

haha ja skrattar alltid när ja kollar på tjockismagen och min hållning.. sexy!



Och att jag har svullnat upp som en ballong överallt är inget att sticka under stolen med... jag ser ut som en ballong


Lussebullar ♥

Åt årets första lussebulle idag. Det var inte bra, nu kan jag inte sluta. Och jag bad hjärtat köpa med sig hem. Måste ha meeer. Men på lördag blir det lussebak och en massa fix inför söndagens första advent. Mysigt ♥



Nu ska vi äta middag. det blir kyckling idag. Sen lussebullar och julmust. Åh jag längtar!!


Zzzz

Denna extrema trötthet. Jag håller på att somna hela tiden. Vare sig ja sitter, ligger eller står.
Någon annan som också är så super trött? Kan ju iof bero på att man sover så dåligt om nätterna. Nu somnar jag igen.



Trött tjej


Måndag

Godmorgon! Måndag igen och veckorna fortsätter att rulla på ganska snabbt. Snart december, snart bebis!
Väntar på min vän Mickis nu så ska vi handla lite och göra en god sallad till lunch. Mickis är gravid hon också, med sitt andra barn i v38 och hon väntar en liten flicka :)

Nu ska jag försöka vakna lite till liv jag är så otroligt trött  hela tiden. Riktigt jobbigt!


tacos

Tidigare idag var jag hos syster och gosade med alla mina syskonbarn, samt lillebror kevin som också var där. Sen mötte jag upp danni och vi åkte till bålsta, hem till karl och jenny. Där vart det tacos och choklad mouse till efterätt :) Sen åkte ja med jenny och signe till kista centrum och inhandlade lite jul pynt. så nu har vi lite sånt in för helgen också. Hoppas snön dyker upp också. Men de verkar tyvärr inte så. Nu ska ja dricka te och vänta på hjärtat som är och spelar innebandy.

Dagens efterätt, Mums!



Jag lovar att de smakade godare än va de ser ut ;)


Otroligt trött

Sov till kl 13 idag. Har sedan dess nästintill bara legat i soffan, känner mig helt slut. Förstår ingenting. Har iaf klämt i mig en smarrig marängswish. Ska strax lägga mig i sängen igen. Hoppas vara piggare imorgon. ♥






Gissa bebisens ankomst!

Vill ni gissa när ni tror att bebisen kommer? Och vad han väger? Gör det! BF är 28december.

Ska strax hoppa i sängen med hjärtat, nybäddat är alltid så skönt. Även fast det nu förtiden inte alls är skönt att sova och jag hatar nätterna så längtar jag. Vi hörs imorgon. Godnatt ♥


Tidsinställt inlägg

Städar just nu för fulla muggar, de ska sedan skina blänka och lukta blommor i vårat hem! Älskar nystädat :) Tvättar bebisens sista kläder som ska ner i BB väskan sen är hans saker iaf redo. De känns så nära nu, men endå så långt bort. Jag längtar så mycket så att tårarna sprutar ibland. Överväldigad av dessa känslor och vill bara ha bebisen här så jag kan gosa me honom. Mamma och pappas älskling ♥

Ivåras. Var gravid här, men de visste ja inte om då! :)


Tillsammans har vi skapat det vackraste två människor kan, ett barn.  ♥


V 35

Gick ju in i v 35 igår. Nu är de inte länge kvar!! :) En vän till mig ligger på förlossningen nu så ja sitter här och håller tummarna. Nästa vecka får man snusa lite bebis :)

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.


Torsdag

Dagen spenderades med Mickis i jakobsberg för bebis shopping och bebisprat på ett fik. Jätte mysigt

Fina Mickis med magen ♥


Fick äntligen med mig en overall hem till bebisen i storlek 56!


Och just nu så ser det ut såhär hemma på ena soffan (jag lägger fram kläderna som ska packas ner till bebisen och följa med oss till bb när det är dags) Nu längtar jag så att jag snart spricker!



Nu fortsätta fika, packa och kika på halv åtta hos mig! ♥


I-landsproblem..

Då var de ju det att min sambo älskar att fynda saker på blocket. Oftast lyckas han, eller ja nästan alltid. Men denna gången vet jag faktiskt inte vad jag tycker? Vi har länge letat efter något slags skåp att ställa i vardagsrummet. Så han hittade detta och de verkade perfekt. (vi mätte aldrig väggen, trots att vi hade mått på skåpet) Skåpet står nu här hemma i vårat VITA hem. Nästan allt är vitt. Och jag älskar det! Men detta skåp är antikt, och vi tänkte måla det men nu vet jag inte om jag vill? Kanske förstörs det? Sen till de största problemet.. Skpåpet är jätte högt! Hela 1,35m och det gillar jag verkligen inte. Vet inte vad vi ska göra nu. skåpet är verkligen jättefint men lite väl stort och högt i min smak. Vad tycker ni? Ska vi måla det eller ej? Gör vi de inte så passar de inte in här, samtidigt som de kanske förstör? Blä vad jobbigt. Riktiga Ilandsproblem?


Magens historia

Det är så sjukt hur magen växer! kollade nyss igenom bilderna och kan knappt förstå det. Underbara bebis mage!



Och jag innan jag vart gravid.


Jag hoppas och ber om att få den kroppen tillbaka. (vet att den aldrig kommer bli likadan, men snudd på) Men de är aldrig förbjudet att drömma. Huvudsaken e att bebis mår bra ♥


Måndag

Dagen har spenderats med en av mina bästa vänner Johanna hemma hos oss. Vi ses tyvärr inte så ofta då hon har flyttat iväg en bit och arbetar konstant. Men idag kunde vi äntligen ses!

Just nu sitter jag nersjunken i soffan efter en brakmiddag och har tänt ljus, köpte två tidningar idag också som ja ska läsa i lugn och ro tillsammans med mitt hallonbladste. Det är så skönt, inte ett ljud hörs utan allt är stilla och lugnt. klappar på lillen ibland så svarar han med en liten rumpa eller annan kroppsdel. Tyst komunikation när den är som bäst. Mamma älskar dig redan mest av allt skrutt ♥



Nu ska jag åter till mina tidningar. Önskar er alla en trevlig kväll. Kram!


Söndag

Hjärtat står ute i köket och lagar middag till oss. Jag sitter vid datorn. Nyss vart både min facebook och hotmail hackad och de hade ändrat lösenord och allt möjligt. Vad är de för människor som gör sånt? Blir så arg!! Menmen..

Snart middag med mitt hjärta iaf. Blir potatismos med panerad rödspätta och grönsaker :)


Säng

Då har vi kommit hem en sväng innan vi ska vidare och fira storasyster. Sängen är nu inhandlad och står på plats i lillens rum. Nu känns det som vi har allt och vi är redo för en liten bebis här hemma. Så mysigt med alla hans saker ♥



Lördag

Då var de dags igen. Ut och handla saker för bebisens ankomst samt en present till syster som fyller år idag! :)

Ikväll ska vi också inhandla en spjälsäng, vi har ju en vagga med spjälsäng behövs också tills han blivit lite större och nu hittade vi en billig :) vi hörs senare. Trevlig lördag önskar jag er alla. Kram


Tapeten uppe!

Tapeten är nu uppe och vi vart jätte nöjda. Har inte ställt in möblerna tillrätta men tapeten ska ni iaf få se redan nu.





Lillebror och tapet

Min lillebror Kevin har varit med oss, och gissa vad? Våran tapet hade kommit så vi har nu varit och hämtat den. Nu ska det tapetseras här hemma! Därför kommer det nog bli ganska tyst här några timmar frammåt. Tapetsering pågår!
Lillebror Kevin, seriös på bild som vanligt...?




V 34

V 34 och fredag. Bm besöket igår gick utmärkt. Liten växer och hjärtat slår fint. ♥



Du är allt, älskade bebis.


Overall

Efter era tips har jag kommit fram till att ja ska köpa en till overall, i mindre storlek. Men vad för någon? Jag vill inte ha en med "nalleöron" på.. Och de är ju de på dom flesta. Så ni får ännu en gång gärna tipsa om en eller flera fina overaller :)


Rum för en prins

Vi håller på att pyssla och fixa i lillens rum. var nyss och beställde tapet, och köpte en fönsterbräda.. Som såklart var för liten så att D är på väg för att byta den nu.

sneak peak på tapeten vi ska ha i hans rum. De blir inte en hel vägg utan något annorlunda, hoppas tapeten kommer imorgon så kan jag visa er resultatet redan i helgen! Detta kommer bli så bra! :)



Jag tidigare idag, var hungrig så jag svalde en fotboll.. eller?



ska fortsätta fixa nu. Vi hörs senare ikväll eller imorgon. Så glad att Danni är ledig fram tills måndag!! :)


Strumpisar

Har varit i jakobsbergs centrum en kortis med syster idag. Köpte strumpor till liten, hade inte ett enda par.  Det är en sak ja inte tänk alls på.
 Sen har jag bara overall i strl 62 som minst, tycker ni ja ska köpa en mindre? Eller är det onödigt? Snälla hjälp mig tycker det är jätte svårt med alla dessa storlekar och vad man ska ha med till bb för size? 
Nu är jag hemma och ligger i soffan. har sån fruktansvärd värk i mage och under. Blir till att vila idag igen. Så tråkigt att ha så ont. men ska till BM imorgon. hoppas allt ser bra ut :)



Har också köpt en present till pappan i familjen, på söndag är de fars dag. Det får vi inte glömma!


femtiodagar

Idag är det bara 50 ynka dagar kvar tills liten är beräknad. 50 dagar är ingenting, samtidigt som att de känns som en evighet kvar. Men snart har vi vårat knyte i famnen ♥


Mensvärk och vacker himmel

Med en mensvärksliknande smärta lägger jag mig i soffan resten av kvällen. Tur att jag har både chips och popcorn, hehe! 

Jätte vacker himmel ute nu ikväll.



Längtar efter mitt hjärta som jobbar kväll. ♥


Tisdag

Tycker veckorna går väldigt snabbt, men endå sakta? På torsdag är de V34, endast 6 veckor kvar då.. inte klokt?
Hade sån fruktansvärt mensvärk igår och sammandragningar. så jag låg mest still. Funderar på om man ska börja packa BB väskan snart? Har iaf skrivit en lista med saker som ja ej kan packa ner nu, utan som måste packas precis innan vi åker. så den sitter på kylskåpet :) Snart ses vi älskling. Mamma och pappa längtar så otroligt efter dig. Våran lilla prins ♥



Presenter

Dom senaste dagarna har bebis fått massa presenter från lite olika håll. Så underbart snällt av er. Fina människor vi har omkring oss. Det uppskattas något enormt. Vi blir så glada! Tack tack tack. ♥




Och en jätte fin filt som prinsens farmor stickat åt honom, den ska hålla honom varm i vinter ♥







Kyckling röd curry

Gårdagen var jätte trevlig  hemma hos våra fina vänner Karl och Jenny. Middag och Så mycket bättre innan hemgång. Jenny klippte mig också, jag vart så nöjd. Skönt med kort hår! :)

Idag lagade jag en av mina favorit rätter: Kyckling röd curry. Thai inspererat & super enkelt och gott!

-Stek kycklingfile
-Woka grönsakerna (paprika, broccoli, mini majs, bambuskott, vattenkastanjer mm.)
-Lägg i en stor gryta
-Ha i 2 burkar kokosmjölk
-ca 6tsk röd currypasta
salt och pepper
ca 2 tsk fisksås
2msk oystersås
1/2 chili om man vill ha de extra hot!

Låt koka på spisen ca 10 min och servera med ris. Jag lovar, det är himelskt gott :)



Ailien

Igårkväll när vi skulle gå och lägga oss så vaknar självklart lillen till liv och ska böka runt :) D smörjer alltid in min mage med olja innan vi somnar och lillen brukar då buffas och böka runt. Men sen ser vi knät? eller något sticka rakt ut, ca 3 cm från magen. Vi låg där med öppna munnar och ja nästan grät för ja vart så rädd.  Ja menar, man ser alltid en hand eller fot tryckas ut tydligt. men de vi såg igår kan ja inte ens beskriva, de var sjukt! Våran älskade ailien ♥


Rökning

Innan jag vart gravid rökte jag för fulla muggar, men det slutade jag såklart med direkt när jag fick ett + på stickan.
Jag ska verkligen försöka hålla mig ifrån dom där äckliga pinnarna efter graviditet och amning också. Det kommer säkert bli svårt. Särskilt om man dricker något glas vin eller liknande. Men jag SKA klara av det. Har ju klarat av de hittils :)

Våran senaste semester i Turkiet, September 2010. Helt underbar resa me min prins ♥


Jag kallar det kärlek..

Danni skickade ett sms till mig där det stod "Nu ska jag äta clementiner, rund och go. Precis som dig älskling" Jag kallar det kärlek. Min fina kille, jag tackar gudarna varje dag över att jag har dig! Världens bästa. ♥


Piff i håret

Imorgon ska jag klippa mig, kanske tona håret något också. Det ska bli jätte skönt jag har inte klippt mig på snart 2år! Så att ha utsläppt hår finns inte i min värld just nu. Men snart så. Jag går hemma hela dagarna i mina mjukisbyxor och ett linne utan bh. Nu sista ska ja faktiskt försöka se lite fräsh ut. De är inte alls likt mig, jag älskar ju att fixa med håret, sminka mig och ha fina kläder på mig. Men är man gravid så är man..


En icke gravid Alexandra


Böngryta

Recept på en smarrig böngryta

Blötlägg bönorna i vatten under natten, sedan koka i ca 30 min.



Stek chorizo korv (eller annan kryddad korv)



Skär massa lök, riv morot och en massa andra grönsaker.




Stek alla grönsaker med korven



Och häll sedan i i grytan och krydda med salt, peppar, chili och valfria andra kryddor. Låt sedan koka på medelvärme



Sen är det bara att äta, servera gärna med vitt bröd :)


Clementiner

Finns det något godare än clementiner och alla dess släktingar? Åh så gott det är. Jag får inte nog kan äta hur många som helst. Mmmmmums!


Gillar ni dessa?


V 33

Längtan efter dig är stor. Men snart ses vi älskade bebis ♥



Mamma och Pappas älskling.


Idag

Idag har varit en hemma dag, danni är ledig så vi har bara varit hemma och gjort ingenting. Skönt! Nu har han två killkompisar här och dom spelar fifa. Usch vilket hemskt spel :) Men då kan jag iaf läsa mina bloggar i lugn och ro. Tänkte fota lillprinsens rum senare och lägga upp hur de ser ut nu innan vi har inrett de. Så att man kan jämföra bilderna sen när det är klart!


Gårdagens middag, kyckling klubba med rostade grönsaker och sås. Samt blåbärspaj med vaniljvisp.


SÅ ARG!

Nu är jag riktigt arg. Någon idiot hade loggat in på min facebook och ändrat min relationsstatus till singel? Vad e de för människor som gör sånt? och skrivit till folk på chatten? SJUKA JÄVLA MÄNNISKA! Jag är så arg så att jag brinner!! Måste ju iaf vara någon som är väääldigt svartsjuk på att vi är så otroligt lyckliga tillsammans, och det kan personen inte ta ifrån oss!





Prinsens rum

Jag lagar mat för fulla muggar. Det blir kyvklingklubbor i ugn med rostade grönsaker, ris och sås :) Sen ska jag baka en blåbärspaj också, det är dannis favorit!

hjärtat håller på i lillens rum och röjer lite. Jag har äntligen fått lite ideer om hur jag vill att de ska se ut där inne. Det ska ju vara perfekt för våran älskling. Så nu är vi iaf på gång med det, vilket känns skönt!

Lite i denna stil vill ja inreda. (bild tagen från styleroom)



Nu åter till matlagningen!


Tisdag

Hallå hallå! Jag har verkligen varit så dålig på att blogga den senaste tiden. Tror det har med att ja inte heller fotat något att göra? Det är ju som sagt jätte tråkigt att blogga utan bilder. Men men here we go again! Igårkväll var sussi över på fika, det var jätte mysigt. Var länge sen vi träffades, och det blir tyvärr inte så ofta heller då båda har fullt upp med sitt. Ska försöka bli ändring på det.

Min fina Sussi:



Hon tyckte iaf att en baby shower skulle vara något. Men jag avskyr att anordna saker och få presenter. Men man kan ju ha som en liten babyshower utan presenter? Äh, jag vet inte? Men så klart det vore trevligt.

ska ni ha babyshower?


RSS 2.0