sekretär

Han är så konstnärlig, min kära sambo. Detta är en sekretär som han hittade på blocket, helt gratis!
 Kolla vad fint de vart :) Nu har vi köpt ett gammalt vitrinskåp för nästan inga pengar alls, också från blocket som nu är vårat nästa projekt. Det är så skoj att göra om saker till sina egna, prova du också :)

Före makeover:




Idag ser den ut såhär, och vi är jätte nöjda. den passar perfekt in i vårat vita hem.




Våran prins

Du ska få ha denna på väggen i ditt rum hjärtat.



Puss / mamma & pappa


V 28

Igår välkomnade vi v 28. Tiden bara rusar iväg och nu börjar man verkligen inse att vi snart har en bebis hemma ♥



KÄRLEK


Till liten

När pappa får välja kläder till liten blev det en dräkt och t-shirt från märket parvel:




Med små armbågs skydd





Älskade fredag!

Å så var det äntligen fredag igen, veckan har gått fort tycker jag. Igår var jag och Danni som sagt inne i stan i hopp om att finna en jacka. det vart ingen jacka för mig, jag hittade ingen som jag gillade. Det enda som inhandlades vart två par bebisplagg.. man får aldrig för mycket av det! Istället hittade Danni en. Jätte snygg jacka från Zarah.

 Det vart månda pauser med mat, fika och dricka. (Att springa runt på stan gravid gör jag nog inte om igen) Var 15minut var det dags att söka upp toalett, och vila benen. Jag var så slut när jag kom hem att jag grät.. Någon annan som är sådär otroligt känslig?


mitt hjärta på moda café



Vädret var underbart! Det var så varmt och härligt, då behövdes inte någon jacka.. hehe


Burr!

Klockan är strax över 6, det är helt mörkt ute och jag står vid bussen. Det är verklgen kallt idag, håll tummarna för att jag hittar någon jacka inne i stan idag! Ha en bra dag alla :) kram.


Onsdag

Hej igen!
Idag jobbade ja mellan 7-11, så jag var hemma ganska tidigt idag så tvätt och städ har varit en del av min dag idag. Känns som de är det enda man gör? hehe. När Danni kom hem hade han med sig en bukett med blommor till mig. Han vet minnsan hur man uppvaktar en gravid kvinna, min fina älskling. Finns ingen bättre än dig ♥ Imorgon är Hans lediga dag och jag slutar kl 11 igen, så de blir en tripp in till stora staden. Vi ska äta på resturang, kika på bebis saker och kanske gå på bio :) Får se hur mycket jag orkar gå omkring. Om en stund blir det sängen så att man orkar med morgondagen.




Nu ligger ja och bebis och kikar på idol, liten dansar i mammas mage och jag älskar det! Våran älskling, du är så efterlängtad


Som vanligt!

Först får man vänta på bussen i 30 min, sen missar man tåget för bussen är sen. Nu får man vänta ytterligare 15 min på nästa. Platserna inne är fulla, så ute i kylan får man sitta.. Yes! Detta gör mig galen, jag hatar sl så in i Norden!


Baby me

Det funkade ju bra de där! :) här är jag i morfars famn på Cypern när jag var under året någonting. Jag var en riktig tjockis som liten och vägde hela 4,9 kg när ja föddes. Hoppas inte våran lilla brås på mor sin när de gäller födelsevikten! ;)


Bloggar från mobilen

Måste bara prova detta. Bloggar från mobilen med den nya blogg appen ;) lägger in en bild på min lillebror och systerdotter också. Håller tummarna att detta funkar bra! :) sitter på jobbet, men slutar om en timma :)


Mitt arbete

Jag tänkte bara berätta för er vad jag jobbar med, för er som är nyfikna (jag själv är väldigt nyfiken av mig) Jag jobbar på kundtjänst på ett företag som heter UPS, det är ett leveransföretag som posten ungefär. Så det är med kunder jag arbetar och försöker göra så gott jag kan för att få dom nöjda. Oftast går det bra, men ibland mindre bra. Men så är det väl med alla arbeten :) Då har ni iallafall lite koll på vad jag arbetar med. Ni känner säkert igen bilarna våra chauförer kör.



Vad arbetar ni med? Kram ♥


Höst kläder?

Jag har ett stort problem just nu. Vad ska man ha på sig när man går ut? Inte en enda jacka går att stänga, och de går ej att ha något jätte tjockt under då de blir för tight vid armarna? Brukar ha en kofta sen skinjacka och en stor halsduk, men det räcker inte alltid. Jag fryser, och de finns ju inget värre? Burr!! Så det här med vad man ska ha på sig är riktigt bökigt enligt mig. Och vad ska man ha i vinter? När man är höggravid och det är 10- grader ute? Hmm.. Känns så onödigt att köpa en ny jacka som man bara ska använda i någon månad?

Hur klär ni er mina gravida vänner? Tips är mer än vällkommna! :)

Gravid mage jeansjacka

Ungefär så här känner jag mig. hehe.


Lista





Jag fick reda på att jag var gravid:
5maj 2011
Såhär fick jag reda på det: Jag gjorde ett gt och det visade posetivt med en gång!
Detta gjorde jag efter att jag fått beskedet:. Började gråta för jag vart så chockad, var hemma hos min mamma då. Så jag berättade för henne, sen för danni som var och spelade innebandy. 
Jag tror det kommer att bli: En pojke, det visade sig iaf vara det på RUL :)
Det här undviker jag att äta och dricka: alkohol. mögelost/brieost
Lukter som jag inte klarade av i början: Ingen speciell tror jag, förutom alkohol.. fy!
Följande små egenheter har jag fått: Ett humör som heter duga. Ont i rygg och rumpa.. haha
Första gången det rörde sig i magen: Minns inte exakt, men det var runt v16 tror jag..
Första gången det började sparka ordentligt: I v19 började det verkligen kännas på riktigt!
Såhär kändes de första sparkarna: Väldigt konstigt, men så mysigt! Det bästa som finna <3
Musik jag spelar för bebisen i magen: Jag spelar faktiskt ingen speciell musik på lillen.. de  som spelas på radion :D
Magen började synas: Det var ganska tidigt, v 12 tror jag.
Såhär kände jag vid ultraljudet: Oj, de går inte riktigt att beskriva, det var en otrolig kännsla. Så underbart att se att allt såg bra ut med liten. ♥
Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det:Det var ganska svårt att höra eftersom att pojken var så vild så sparkade han bort microfonen hela tiden. Men vi har en liten maskin hemma som man kan lyssna me, och det är skönt när man är orolig. Man blir lugnare då när man hört lilla hjärtat! 
De första mammakläderna var: Hm.. det var mammatrosor som jag fick av min sambo :D Sen så har jag mamma leggings och långa linnen.
Mina favoritmammakläder: Mamma leggings, lång tröja och kofta. Och hemma mina mamma mjukisar, mys! :)


Time to work

Nu har jag iaf skickat in papprena till försäkringskassan och hoppas detta går vägen!
Ska alldeles snart bege mig till jobbet, men så skönt att bara jobba 4 timmar. Skulle aldrig klara av 8 med denna rygg. Svärmor var nyss förbi en liten sväng, så allt vart lite stressigt nu helt plötsligt. hehe. Danni slutar jobbet nu, så vi ses inte förns ikväll runt 9 tiden.

Liten har sparkat hela dagen men verkar nu vila, lilla prinsen ♥



Nu måste jag strax kila till bussen. Kram på er!


Godmorgon!

Godmorgon.
Idag var vädret mindre kul. Jag vaknade för en liten stund sen, av världens sendrag i benet. Jag får det ganska ofta nu och de är jätte jobbigt. Någon som känner igen sig? Idag jobbar jag 16-20, så en rejäl sovmorgon fick jag. Måste skicka in mina intyg från läkaren till försäkringskassan det får jag absolut inte glömma! Hoppas dom godkänner på en gång så att de slipper bli massa strul där, usch.. de orkar jag inte :( Men vi får se.
Ska ta tag i detta nu, tänkte cykla till konsum och handla kuvert och frimärke nu.
Vi hörs om en stund igen.


Plutt

Lättroade hemma hos svärmor och svärfar =)


Vecka 27

Bebisen:

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.


Mamman:

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

Egna ord:

Jag börjar känna mig ganska tung nu, har fått ont i ryggen och ischias närven ligger i kläm, därav har jag gått ner i tid på jobbet då det är svårt att sitta i 8h. Liten buffar och sparkar för fulla muggar och det är det bästa som finns. Älskade bebis.


Till våran älskling



Vaggan



Vagnen




Ett stickat set av min farmor, så fint!



Lite smått och gott vi köpt.


Du är så efterlängtad liten, mamma och pappa älskar dig


söndagkväll

Idag har jag ägnat dagen åt lite pyssel här hemma, bland annat så har jag tvättat alla bebiskläder och ska storlekssortera dessa innan jag placerar dom i byrån.

Jag har länge varit på jakt efter en bra damsugare, och äntligen så hittade jag den! Så att jag har damsugit en hel del ikväll. Jag tänkte alldeles strax lägga upp lite bilder på inköp till bebis också :)


Hemma hos oss

Tänkte visa lite bilder hur de ser ut hemma hos oss, så lär ni känna oss ännu bättre!



Köket



Vårat sovrum (sover som en prinsessa)


En detalj i köket.


Kommer mer sen :)


Vi två.

Bild på mig och min kärlek Daniel.
Tänk att vi två snart ska bli föräldrar, tänk att vi tillsammans har skapat ett mirakel,
våran egna lilla bebis ♥



Jag älskar dig av hela mitt hjärta!


välkommna!

Välkommna till min nya blogg.
Här tänkte jag skriva om min resa som gravid, är i v27 nu så det är bara 3 månader kvar.

Mitt namn är Alexandra och jag bor med min sambo i kungsängen.
Vi väntar våran första och efterlängtade son i december 2011 ♥

Ska försöka fixa till designen på något sätt senare idag, sen ska jag skriva lite till!

Kram

RSS 2.0